12.1 C
Kyiv

Путін шукає соціальний консенсус перед виборами: Кремль пропонує новий соціальний договір

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У контексті підготовки до президентських виборів в Росії, Кремль реалізує кампанію з укладання “нового соціального договору” між президентом Володимиром Путіним та росіянами в регіонах. За словами представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) Андрія Черняка, такий хід є спробою зменшити соціальну напругу в країні, породжену втратами в війні проти України та економічними труднощами.

Через спричинені війною з Україною міжнародну ізоляцію та економічні труднощі, рівень життя в Росії впав, а підтримка “СВО” (самопроголошених народних республік) знизилася. Кампанія, спрямована на укладення соціального договору, є спробою підтримати режим перед виборами, враховуючи негативні наслідки війни.

За інформацією ГУР, Путін обіцяє виділити кошти регіонам на розвиток, такі як газифікація, будівництво доріг, лікарень та шкіл. Також він акцентує увагу на підтримці учасників “СВО”, “перемозі” Росії, критиці “неефективних” санкцій та національному єднанні.

Аналітики вважають, що Кремль спрямовує зусилля на заспокоєння населення Росії та збереження підтримки війни проти України. Завдяки реалізації нового соціального договору, влада розраховує уникнути дестабілізації всередині країни та зберегти соціальну стабільність під час електорального циклу.

Згідно із планами, “вибори” президента в Росії триватимуть три дні – від 15 по 17 березня 2024 року, і Володимир Путін вже офіційно заявив про свою участь.

Останні новини