15.4 C
Kyiv

“Діти постійно живуть в очікуванні”: Олена Зеленська дала пораду батькам, як говорити з дітьми про війну

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Перша леді України, Олена Зеленська, поділилася своїми порадами щодо того, як батькам слід спілкуватися з дітьми про війну, яка зараз триває в Україні. У телевізійному ефірі телемарафону вона зазначила, що важливо враховувати психологічний стан дітей та шукати фахову допомогу.

За словами Зеленської, діти сучасного світу мають доступ до інформації через Інтернет, тому намагатися їм приховати реальність війни є неефективним підходом. Замість цього, вона радить батькам говорити правдиво, але водночас забезпечувати підтримку та надію.

Діти мають знати правду, і дуже неправильно від них приховувати щось. Треба дати їм зрозуміти, що ви також це знаєте і чуєте, але це не поводження для паніки”, – наголосила Зеленська. “Так, жахливі речі відбуваються навколо, але не бійтеся, все буде нормально.”

Висловлюючи свою думку щодо психологічного стану українських дітей, перша леді зазначила, що вони постійно живуть в очікуванні кінця війни та можливості повернутися до нормального життя. Це очікування, за словами Зеленської, може викликати стрес та відчуття безпомічності.

“Потрібно дати їм надію на те, що це закінчиться обов’язково”, – зауважила вона. “Спробуйте займати їх думки позитивними моментами: ‘А давай ми сьогодні з тобою помріємо, що буде, коли все це закінчиться. Що ти хочеш робити? Куди ти хочеш поїхати?’ Це може відволікти, але важливо говорити правду, обираючи правильні слова.”

Олена Зеленська також закликала батьків шукати допомогу від дитячих психологів, які можуть надати фахові поради з тим, як краще вести бесіду з дітьми під час воєнного конфлікту.

Важливою аспектом взаємодії з дітьми, за словами Зеленської, є створення атмосфери надії та впевненості в тому, що усе буде добре, несмотря на труднощі, які призвели військові події.

Останні новини