13.7 C
Kyiv

ЄС хоче реформувати Фонд військової допомоги Україні, оскільки Євросоюз переходить від надання зброї з наявних запасів до закупівлі нової, – Bloomberg

У ЦЕНТРІ УВАГИ

“Необхідно якнайшвидше досягти політичної згоди щодо запропонованої мети – збільшити загальний фінансовий поріг ЄФПЗ на €5 млрд, спеціально призначених для України“, – йдеться у відповідному документі.

У виданні пишуть, що деякі країни вважають, що ЄФМ у його нинішньому вигляді стає менш ефективним, дехто – хотів би, щоб фонд допомоги був вбудований у ЄФМ, а ще інші – хочуть зберегти нинішній механізм.

Передбачається, що фонд використовуватимуть для покриття найбільш нагальних потреб України в артилерії, спеціалізованих боєприпасах, безпілотниках і засобах протиповітряної оборони, а також нелетальних елементах, таких як розмінування, військово-медичне забезпечення та кібербезпека.

Нагадаємо, у рамках нинішнього механізму Європейського фонду миру країни ЄС отримують відшкодування за зброю, яку вони посилають Україні. Пишуть, що планують поступово скасовувати відшкодування.

Останні новини