10.4 C
Kyiv

Словаччина проти вступу України до НАТО

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив проти членства України в НАТО, анонсуючи цю позицію під час майбутньої зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Фіцо зазначив, що, на його думку, вступ України до НАТО може призвести до Третьої світової війни.

Також Фіцо повідомив, що Словаччина не буде надавати Україні жодної зброї, але висловив можливість комерційних поставок. Прем’єр-міністр підкреслив, що йому не подобається політика Сполучених Штатів в Україні та вважає, що країна не є суверенною, а перебуває під тотальним впливом США.

Щодо вступу України до ЄС, Фіцо висловив підтримку цього рішення, але зауважив, що Україна повинна виконати умови. Він також повторив свою позицію щодо відсутності військового розв’язання конфлікту в Україні, стверджуючи, що Україні, ймовірно, доведеться віддати частину своєї території.

Ці заяви викликали певну хвилю обурення та неоднозначності в Україні, адже вони вражають принципи суверенітету та право на вибір шляху розвитку країни. Відносини між Україною та Словаччиною можуть негативно вплинути на дипломатичні зусилля та співпрацю між країнами.

Останні новини