12.1 C
Kyiv

Союзники по НАТО розчаровані зростаючою байдужістю США до підтримки України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Група парламентаріїв із країн НАТО, які вирушили до США, щоб заручитися більшою підтримкою на адресу України, розчарована проведеним за зустрічами з політиками і законодавцями у Вашингтоні тижнем і готова покинути місто без впевненості в місці Америки в європейській безпеці, пише Politico.

Як зазначає видання з посиланням на джерела, група під час візиту звернулася до законодавців і Білого дому з єдиним посланням: “Прокиньтеся”. У четвер голова комітету палати з міжнародних відносин Канади Алі Ехсассі заявив журналістам, що парламентарії провели тиждень, “благаючи американців бути американцями, бути залученими, бути зосередженими, бути дисциплінованими і працювати з нами якомога тісніше”.

Однак за цей тиждень група виявила, що їхні американські колеги не можуть або не бажають ухвалювати рішення і діяти з важливих питань. Союзники Сполучених Штатів у Європі дійшли висновку, що країна дедалі байдужіша до затримки виділення додаткової військової та фінансової допомоги Україні тривалістю п’ять місяців.

“Коли справа доходить до демократів, наше послання таке: “Напружте свої м’язи, перестаньте сидіти склавши руки та дозволяти республіканцям визначати ваш порядок денний у зовнішній політиці на Капітолійському пагорбі”, – зазначила голова комітету палати громад Великої Британії із закордонних справ Алісія Кернс.

За її словами, президент Джо Байден дозволяє Республіканській партії диктувати зовнішньополітичний порядок денний, хоча “вони навіть не є головними”.

Останні новини