12.1 C
Kyiv

14 січня вечером ЗСУ завдали удару по двох російських літаках над Азовським морем

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Увечері 14 січня українські військові збили над акваторією Азовського моря російський літак А-50 та підбили літак ІЛ-22М, повідомив народний депутат України Юрій Мисягін у своєму телеграм-каналі.

За його словами, приблизно о 21:00 військові здійснили вогневе ураження по обом літакам ВПС Росії — літаку А-50 ДРЛО та бомбардувальнику ІЛ-22, які перебували в зазначеному регіоні. Літак А-50 був збитий, а ІЛ-22 підбитий, проте продовжував перебувати в повітрі і намагався досягти ближнього аеродрому. Однак зник з радарів під час спроби сходження, приблизно в районі Керчі.

Літак А-50 є дальнього радіолокаційного визначення, предназначений для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі та наведення іншої авіації на цілі. Його основні завдання включають виявлення місцезнаходження українських систем протиповітряної оборони, передачу інформації для ударів по ним, а також супровід до 60 цілей одночасно. Ціна одиниці А-50 становить 330 мільйонів доларів, а в збройних силах Росії всього 3 одиниці цього типу.

Останні новини