12.1 C
Kyiv

Екстрена допомога за номером 112 буде доступна по всій Україні до кінця року

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Усюди в Україні буде доступна екстрена допомога за допомогою єдиного номеру 112 до кінця 2024 року, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко під час телемарафону. Наразі Служба 112 успішно функціонує в центральному регіоні, охоплюючи Київ, Київську, Житомирську, Вінницьку, Чернігівську й Черкаську області, а також на Львівщині.

Згідно плану, до 1 травня номер 112 буде активний в усьому західному макрорегіоні та в Дніпрі. До 1 вересня він обслуговуватиме увесь схід країни та Одесу. А до кінця року планується розширити послугу на всі південні регіони.

Замміністр підкреслив, що традиційні номери екстрених служб, такі як 101, 102, 103, 104, все ще діють. Однак Служба 112 дозволяє здійснювати екстрені виклики та отримувати допомогу від кількох служб одночасно, дзвонячи лише за одним номером.

Важливо відзначити, що введення єдиного номеру екстреної допомоги 112 стало вимогою Європейського Союзу. Оператори Служби володіють англійською та польською мовами, а у майбутньому планується розширити штат із спеціалістами, які володіють румунською та угорською мовами. Крім того, передбачена можливість обробки викликів за допомогою жестової мови в режимі відеодзвінка.

Останні новини