18.9 C
Kyiv

Психологічні поради: як вибрати ідеального життєвого партнера

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Знаходження ідеального життєвого партнера виявляється нетривіальним завданням, оскільки багато людей не завжди розуміють самих себе, що становить основу айсберга взаєморозуміння. Психолог Олександр Цуркан ділиться порадами щодо пошуку підходящого партнера.

Експерт вказує на важливість спрямованості на стосунки з самим собою перед тим, як шукати партнера, що відповідає нашим очікуванням. “Навчіться будувати здорові відносини самі з собою перед тим, як розпочинати взаємодію з партнером”, – відзначає психолог.

Олександр Цуркан рекомендує спочатку зрозуміти власну ідентичність, мету життя та полюбити себе в повному обсязі. Важливо опанувати навички незалежного життя та запрошувати партнера в цей світ. Відповідно до психолога, обранець відображає те, що вже існує всередині нас, і стає відомим через вибір.

“Коли людина розуміє саму себе, вона краще розуміє інших, бачить оточуючих, розрізняє дозволене від забороненого і відкрито про це говорить, маючи чітко визначені межі. Такі люди цінують та люблять себе”, – підкреслює психолог.

Олександр Цуркан закликає тих, хто прагне знайти ідеального партнера, спростити свої вимоги та утримуватися від компромісів, які не відповідають особистим цінностям. Відзначається, що вступати у стосунки без розуміння самого себе може лише нашкодити внутрішньому світу та зруйнувати побудоване протягом років, якщо не зміцнено власний фундамент.

Останні новини