13.8 C
Kyiv

Ізраїль пропонує ХАМАСу призупинити бої в Газі на тиждень у рамках нової угоди

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Ізраїль робить пропозицію про тимчасову призупинення бойових дій в Секторі Газа на мінімум тиждень в рамках нової угоди через посередництво Катару. Головною метою такої призупинення є вивільнення понад 30 заручників, яких тримає терористична група ХАМАС.

За інформацією Axios, ця ізраїльська пропозиція є першою після розриву угоди, яка була досягнута минулого місяця і передбачала семиденне припинення вогню та вивільнення понад 100 заручників. Угода не була виконана, і тепер Ізраїль пропонує новий підхід.

Представники Ізраїлю стверджують, що ця нова пропозиція свідчить про готовність держави відновити серйозні переговори з ХАМАСом щодо звільнення більшої кількості заручників. У той час як ХАМАС висловив незадоволення щодо відновлення переговорів при продовженні бойових дій.

На даний момент більше 130 громадян Ізраїлю та інших країн залишаються заручниками ХАМАСу в Секторі Газа. До угоди входить ініціатива вивільнити групу з приблизно 40 заручників, включаючи жінок, чоловіків старше 60 років та інших, які потребують термінової медичної допомоги.

Зустріч глави Моссаду Девіда Барнеа з керівництвом Катару відбулася 18 грудня, де було обговорено потенційну угоду щодо вивільнення заручників. Ізраїль пропонує тимчасове припинення вогню, сподіваючись, що це дозволить розпочати новий етап переговорів із ХАМАС.

Останні новини