12.6 C
Kyiv

Українські військові змушені здійснювати економію боєприпасів на фронті

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Українські військові, зіткнувшись із значним зменшенням надходжень західної військової допомоги, тому змушені скорочувати витрати на боєприпаси, зокрема на снаряди.

Під час активної фази контрнаступу та навіть кілька місяців тому відношення між вогнем російської та української артилерії переважало на користь останньої в співвідношенні 1:1 або більше. Однак внаслідок обмеженого доступу до боєприпасів тепер українські військові видають лише один снаряд на кожні чотири-п’ять, які випускає Росія. За словами оператора безпілотника, керуючого артилерійним вогнем на південній лінії фронту, така ситуація є надзвичайно викликаючою.

Критичною є ймовірність, що в разі припинення підтримки та поставок з боку західних країн українські солдати опиняться в ситуації, коли їм не вистачатиме боєприпасів. За відсутності необхідних боєприпасів західна техніка ризикує стати безпомічною, перетворившись на металобрухт, зауважують військові.

“У нас дійсно бракує боєприпасів. Якби у нас було більше снарядів, ми вже давно рушили б далі за Клищіївку. Незалежно від кількості отриманих снарядів, ми намагаємося вести точний вогонь”, – заявив командир однієї з батарей 22-ї бригади під позивним Горн.

Бійці також вказують, що відсутність допомоги призводить до значних втрат для України, і вони висловлюють занепокоєння тим, що Європа та США можуть недооцінювати важливість військової підтримки для країни. “Наші західні партнери повинні розуміти, що якщо ми не зупинимо росіян, вони підуть далі. Тоді Європа та Америка, замість того, щоб нам допомагати, захищатимуть свої власні землі, а їхні власні громадяни будуть загинати”, – заявив український військовий.

Останні новини