20 C
Kyiv

Мер Лондону відмовив Києву в авто для України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Мер Лондона, Садік Хан, відхилив прохання киян передати автомобілі, які жителі британської столиці здали в межах програми боротьби зі шкідливими викидами. Про це повідомляє The Telegraph.

У Лондоні функціонує програма Ultra Low Emission Zone (ULEZ), в рамках якої власники авто можуть отримати одноразову виплату в розмірі 2000 фунтів стерлінгів, якщо вони вирішать здати свої старі авто на утилізацію через їхню невідповідність екологічним вимогам. В іншому випадку, вони повинні сплачувати щоденний збір у 12,5 фунта стерлінгів.

Вересні мер Києва, Віталій Кличко, звернувся до Садіка Хана з проханням передати частину зданих на утилізацію авто Україні. Кличко вказав, що це може мати “величезний потенціал” і призвести до поліпшення життя та транспортного сполучення.

Відповідь мера Лондона прийшла 12 грудня, і він відмовив у виконанні цього прохання, стверджуючи, що такий крок не відповідає “юридичному порогу”, вимогам програми ULEZ, що має приносити користь лондонцям з “економічного, соціального та екологічного погляду”.

Рішення Хана вже викликало критику. Кандидатка в мери Лондона від консерваторів, Сьюзен Холл, та учасник ініціативи Car for Ukraine, Річард Лофтхаус, висловили незгоду з відмовою передати авто Україні та вважають, що такий крок міг би мати позитивний вплив на різні сфери українського суспільства.

Останні новини