15 C
Kyiv

В Україні розроблять курси для учнів із вадами слуху та зору

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністерство науки оголосило про свої плани створення спеціальних курсів для учнів із вадами слуху та зору, які будуть запроваджені до 2024 року. Цей крок входить в рамки реалізації Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання до 2030 року, яка має за мету забезпечити рівні умови доступу до освіти для всіх.

Проєкт стратегії вже пройшов обговорення та погодження і має бути підписаний урядом наприкінці поточного місяця, зазначив Оксен Лісовий. Серед інших ініціатив Міністерства освіти на наступний рік – затвердження плану заходів з реалізації стратегії, розширення функцій і взаємодії інклюзивно-ресурсних центрів, відновлення пошкоджених центрів, збільшення кількості освітніх центрів “Школа супергероїв” та робота над законопроектом “Про освіту дорослих”.

У планах також передбачено збільшення кількості учнів у Міжнародній українській школі, співпраця з Міжнародною українською школою та реалізація проєкту “Точка дотику”. Крім того, заплановано розпочати навчання дорослих, які втратили зір, в рамках проєкту “Точка дотику”.

Останні новини