13.8 C
Kyiv

Новий план війни, або “контрнаступ 2.0”: США пропонують Україні  зупинитися та нарощувати сили

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Американські військові готуються запропонувати Україні новий стратегічний план у війні проти Росії, який передбачає зміну тактики. Згідно з інформацією The New York Times, американські військові вважають, що діючий стратегічний задум ЗСУ не призвів до повного досягнення мети, тому пропонують новий, більш обережний та виважений підхід.

Згідно з новим планом, американці рекомендують Україні припинити наступ, перейти в оборону та протягом наступного року накопичувати сили. Така “пауза” на фронті має дозволити Україні ефективніше стримувати Росію на вже визначених рубежах та накопичити достатньо ресурсів, включаючи зброю, боєприпаси та техніку, для подальшого наступу.

Інші підходи до розв’язання конфлікту породжують дискусії в українському керівництві, яке виявляє бажання йти в атаку та використовувати амбітніші тактики. Однак американські чиновники наголошують на важливості консервативної стратегії та додаткового фінансування для того, щоб Україна мала шанс перемогти у війні.

Ставки величезні, оскільки відсутність нового стратегічного підходу та фінансування може загрожувати Україні поразкою в конфлікті. Адміністрація США попереджає, що Росія може виграти війну, якщо Україні не буде надано нові ресурси, та вказує на ставку Путіна на зниження американської підтримки.

Останні новини