18.2 C
Kyiv

Євросоюз планує взяти під контроль усі постачання зброї до України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Європейський союз розглядає можливість збільшення контролю над постачанням зброї до України шляхом створення загальноєвропейського оборонного ринку. Згідно інформації, опублікованої порталом Euractiv, Єврокомісія працює над розробкою Європейської стратегії оборонної промисловості (EDIS) з метою координації військових постачань на рівні всього Союзу.

Один із документів вказує на те, що “інтегрований і конкурентоспроможний європейський ринок оборонної продукції дозволить європейській оборонній технологічній та промисловій базі використовувати переваги ефекту масштабу, що призведе до підвищення продуктивності промислових організацій”.

Плани Євросоюзу включають виявлення слабких місць у ланцюжках постачань, спрощення трансфертів, спільне використання виробничих потужностей та забезпечення постачань через фінансування від Європейського фонду оборони (EDF). Це спрямовано на уникнення ризиків, пов’язаних із кризами, експортним контролем та логістичними проблемами, які можуть призвести до скорочення обсягів постачань оборонної продукції.

Останні новини