22.8 C
Kyiv

Україна активно підготовлюється до майбутніх наступальних і оборонних операцій на фронті, – Дмитро Кулеба

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попереджає, що будь-яка зупинка бойових дій на фронті може надати Росії можливість перегрупуватися та готуватися до нових активних військових кампаній проти України. У інтерв’ю The Wall Street Journal він вказав, що за поточних обставин така пауза виявиться вигідною для країни-агресора.

“Єдиним результатом буде те, що Росія відновиться від втрат і проблем, що виникли в Україні, і знову перейде до наступальних дій”, – наголосив міністр. За його словами, Україна активно готує свої військові підрозділи до нових операцій як на обороні, так і на наступі.

“Ми підготовлюємо наші бригади до нових контрнаступальних та оборонних операцій”, – додав він. Публікація також зауважує, що Росія не виявляє жодних ознак відмови від своєї основної мети – захоплення України.

Раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк висловив думку, що Росія не націлена на переговори, але бажає оперативної паузи для подальшої мобілізації, проведення фіктивних виборів та отримання підтримки від Північної Кореї.

Останні новини