9.8 C
Kyiv

Медичні заклади в Україні відновлено частково або повністю після пошкоджень, завданих російською армією

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Протягом більше ніж півтора року воєнних дій на території України вдалося відновити практично 850 об’єктів системи охорони здоров’я, які були пошкоджені російськими військами.

За період тривалості 22 місяців в різних областях України було відновлено 847 об’єктів медичної інфраструктури, зокрема 441 об’єкт повністю відновлено, а ще 406 отримали частковий ремонт. Найбільше робіт було проведено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях, як свідчить офіційне повідомлення.

Міністерство охорони здоров’я підкреслило, що спільно з партнерами планує продовжувати роботу з відновлення української медичної інфраструктури. Мета – створити умови для повноцінної роботи медичного персоналу та надання необхідних послуг пацієнтам.

За даними відомства, з початку повномасштабної війни було пошкоджено 1474 об’єкти медзакладів, з яких 195 були зруйновані і не підлягають відновленню. Найбільше втрати відзначено в медичній інфраструктурі Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей.

Військовий противник також завдав значних збитків автопарку екстреної медичної допомоги: 103 автомобілі були пошкоджені, 253 повністю знищено, а 125 транспортних засобів були захоплені ворогом.

Останні новини