15.4 C
Kyiv

Україна запускає інформаційну кампанію ‘Бережи своє серце’”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Україна розпочинає інформаційну кампанію “Стань на варті свого серця”, яку представив виконавчий директор ГО “Центр громадянського представництва «Життя» Дмитро Купира.

Основна мета кампанії – протистояти серцево-судинним захворюванням, що становлять значну частку неінфекційних хвороб і забирають до 90% життів. Серцево-судинні проблеми, такі як ішемічна хвороба серця, інсульт та серцева недостатність, призводять до 64% випадків цих захворювань. Динаміка цих захворювань в Україні є негативною, і з кожним роком зростає кількість випадків та смертей.

Інформаційна кампанія проводиться ГО “Життя” у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ та українсько-швейцарським проєктом “Діємо для здоров’я”. Її мета – зменшити поширеність та передчасну смертність від неінфекційних захворювань в Україні, зокрема, серцево-судинних захворювань.

За даними кампанії, існує п’ять основних поведінкових факторів ризику для розвитку серцево-судинних хвороб: вживання тютюну, вживання алкоголю, нездорове харчування, неактивний спосіб життя та засмічене середовище. Половина всіх випадків серцево-судинних захворювань і смертей від них пов’язана з цими факторами.

Важливою аудиторією кампанії є чоловіки віком 30-35 років, які мають один або декілька поведінкових факторів ризику. Мета кампанії – запропонувати цій групі здорові моделі поведінки та попередити неправильний спосіб життя.

Участь у кампанії взяли відомі особистості, такі як співачка Джамала, телеведуча Марічка Падалко та лікар-педіатр, старший лейтенант Олександр Ябчанка. Кампанія передбачає розповсюдження рекламних відеороликів, інформаційний веб-ресурс та матеріали для медичних закладів.

За період проведення кампанії, яка триватиме до кінця 2023 року, досягнуто понад 7 мільйонів переглядів матеріалів в інтернеті.

Останні новини