13.8 C
Kyiv

Російські війська атакують на Куп’янському напрямку

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Українські Збройні Сили (ЗСУ) утримують оборону на Лимансько-Куп’янському напрямку, де російські війська ведуть активні військові дії. За останню добу ЗСУ здійснили успішні контратаки, наносячи великі втрати російським загарбникам.

Російські війська, намагаючись вийти на околиці селища Синьківка, прагнуть сформувати плацдарм для подальшого наступу на місто Куп’янськ в Харківській області. За даними речника Сухопутних військ ЗСУ, Володимира Фітьо, ворог використовує весь арсенал авіації та дронів-камікадзе для досягнення своїх цілей.

Протягом доби Збройні Сили України знищили 324 російських загарбників і їхню техніку. Успішні контратаки призвели до ліквідації 37 одиниць ворожої військової техніки, включаючи п’ять танків та чотири бойові машини піхоти (БМП).

Російські війська влаштували 14 авіаційних ударів за добу, використовуючи бомбардувальну, штурмову авіацію та гелікоптери вогневої підтримки. Ворог взяв на озброєння керовані авіабомби, що свідчить про високий рівень технічної підготовки.

Найбільш активною тактикою стали дрони-камікадзе, які були запущені у напрямку бійців ЗСУ. За звітом, ворог використав 20 дронів-камікадзе для атаки на українські позиції.

Окупанти не припиняють спроб атакувати українські військові на Лимансько-Куп’янському напрямку. За минулу добу Сили оборони відбили 13 ворожих атак, особливо в районі Синьківки.

Військова обстановка залишається напруженою, і Збройні Сили України продовжують виявляти рішучість та ефективність у відстоюванні своєї території від агресії російських військ.

Останні новини