12.6 C
Kyiv

Британська розвідка: Росія готує генералів із військових, що повернулися з України

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Розвідка Міноборони Британії повідомляє, що у Росії розпочався новий етап підготовки військових, які повернулися з війни в Україні, на заняття в академії Генерального штабу. Ця інформація свідчить про те, що здобутий бойовий досвід може бути використаний для формування майбутнього покоління високопосадовців в російській армії.

За даними розвідки, з 1 грудня 2023 року у Російській академії Генерального штабу розпочався новий набір офіцерів, і понад 60% з них мають бойовий досвід. Британські аналітики вважають, що це може бути пов’язано з участю військових в операціях на території України.

Згідно з висновками британської розвідки, серед учасників академії зазвичай відзначаються особи з рангом від майора до генерал-майора (еквівалент генерала з однією зіркою в системі НАТО). Це свідчить про те, що навчання в академії може стати підготовкою до вищого командування.

Важливою рисою цього нового етапу навчання є те, що бойовий досвід, здобутий на фронті в Україні, стає всеосяжніше поширеним серед російських офіцерів середньої ланки. Зауважимо, що це відрізняється від попередніх практик, коли пілоти та інші спеціалізовані фахівці в основному брали участь у військових операціях.

Британська розвідка висловлює побоювання, що це покоління офіцерів може суттєво вплинути на стратегічні рішення російської армії та використовувати отримані уроки з війни в Україні. Важливо стежити за розвитком ситуації та аналізувати можливі впливи цих змін на міжнародну безпеку.

Останні новини