17 C
Kyiv

Тенесист Рафаель Надаль оголосив про завершення кар’єри

У ЦЕНТРІ УВАГИ

У четвер, 10 жовтня, іспанський тенісист Рафаель Надаль офіційно оголосив про завершення своєї кар’єри. Це повідомлення Надаль зробив через свій Instagram, де подякував усім своїм шанувальникам і прихильникам. “Велика подяка усім!” – написав він під відео, що містить кадри його виступів протягом багатьох років, супроводжені словами вдячності багатьма мовами.

Рафаель Надаль залишиться в історії тенісу як один з найвизначніших спортсменів. Він виграв 22 титули серії Грендслем, що є другим результатом в історії чоловічого тенісу, поступаючись лише сербу Новаку Джоковичу, у якого 24 титули. Загалом Надаль здобув 92 титули ATP, з яких 63 – на ґрунті. Особливо варто відзначити його рекордні 14 перемог на Ролан Гаррос.

Надаль також є олімпійським чемпіоном, здобувши “золото” в одиночній сітці на Олімпійських іграх у 2008 році. У сезоні 2024 року він провів 11 матчів на турнірах ATP, досягнувши чвертьфіналу в Брисбені.

Варто зазначити, що цьогоріч, через травму, Надаль відмовився від участі у Вімблдонському турнірі, внаслідок чого австралійський тенісист Нік Кірйос вийшов у фінал без боротьби.

Останні новини