22.8 C
Kyiv

Німеччина планує посилити правила для одержувачів допомоги, зокрема для українських біженців

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Німеччина оголосила про намір посилити правила для осіб, які отримують соціальну допомогу, включаючи українських біженців, які втікали від війни. Це рішення викликане зростаючим тиском на соціальну систему країни, а також необхідністю забезпечити стабільність для нових хвиль біженців.

Серед заходів, які мають набути чинності з 1 січня 2025 року, – зниження розміру допомоги (Bürgergeld) на 30 відсотків протягом трьох місяців у разі відхилення розумної пропозиції про працевлаштування.

При цьому вважатиметься нормою, якщо дорога на запропоновану роботу і назад займає до трьох годин на день. Крім того, тому, хто пропустить призначений прийом у центрі зайнятості, загрожуватиме 30-відсоткове скорочення соцвиплат на один місяць.

Ініціатором змін став міністр праці Хубертус Хайль, зазначає видання, заходи покликані стимулювати одержувачів грошової допомоги виходити на роботу.

Не обійдеться і без «пряника» – для тих, хто після отримання Bürgergeld влаштувався на роботу і пропрацював щонайменше рік, передбачено бонус у розмірі тисячі євро.

Останні новини