22.5 C
Kyiv

Марк Цукерберг заявив, що смарт-окуляри похоронять смартфони

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Засновник Facebook Марк Цукерберг вважає, що смарт-окуляри стануть головним пристроєм до 2030 року. Це не означає, що інші гаджети, такі як комп’ютери та телефони, зникнуть з вжитку, проте їх використання стане менш частим.

Цукерберг вважає, що коли смарт-окуляри стануть більш популярними, смартфони все частіше залишатимуться в кишенях користувачів. Це свідчить про те, що технології постійно еволюціонують, а нові пристрої здатні змінити наше повсякденне життя.

Ідея натільних гарнітур у вигляді окулярів не є новою. Ще у 2013 році компанія Google спробувала освоїти ринок розумних окулярів з випуском Google Glass. Тоді цей продукт викликав великий фурор, і багато споживачів чекали на його популяризацію, вважаючи, що він може замінити смартфони.

Проте реальність виявилася іншою: перші спроби зробити смарт-окуляри масовими провалилися через погану якість скла та невідповідність продукту вимогам ринку.

Сьогодні попит на смарт-окуляри зріс, і компанія Meta є одним із ключових гравців на цьому ринку. З 2021 року Meta, у партнерстві з Ray-Ban, випускає “розумні” окуляри, які здатні знімати відео та відтворювати музику. Ці пристрої вже привернули увагу споживачів, і їх успіх може свідчити про те, що технологія нарешті готова до широкого впровадження.

З переходом до нової ери смарт-окулярів важливо буде стежити за їхнім розвитком та впливом на повсякденне життя. Якщо прогнози Цукерберга справдяться, ми можемо стати свідками того, як смарт-окуляри змінять спосіб, яким ми взаємодіємо з технологіями та світом навколо нас.

Останні новини