13.2 C
Kyiv

Борис Джонсон у мемуарах розкрив справжню причину смерті королеви Єлизавети II

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своїх мемуарах “Unleashed” поділився інформацією про причину смерті королеви Єлизавети II. Як повідомляє Politico, Джонсон стверджує, що причиною смерті монархині була форма раку кісток, про яку стало відомо лише тепер, попри те, що в офіційному свідоцтві про смерть причиною названо «старість».

Згідно з уривком із мемуарів, Борис Джонсон був обізнаний про хворобу королеви ще за рік до своєї відставки у вересні 2022 року. Він згадав про їхню останню зустріч, зазначаючи, що королева виглядала “блідою та згорбленою”, а на її руках були помітні темні синці, ймовірно, від крапельниць або ін’єкцій.

Попри хворобу, королева Єлизавета II зберігала оптимізм і посмішку, зазначив Джонсон. За його словами, навіть у цей складний час вона залишалася сильною і зосередженою на виконанні свого останнього обов’язку — передачі влади наступному прем’єр-міністру. Королева, за словами експрем’єра, була сповнена рішучості продовжувати виконувати свої обов’язки до останніх днів.

Королева Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років. Букінгемський палац того дня повідомив про різке погіршення її стану, і всі її діти та онуки поспішили до шотландської резиденції Балморал. Офіційне свідоцтво про смерть, підписане її дочкою принцесою Анною, вказує на «старість» як причину смерті.

Єлизавета II була найдовше правлячим монархом в історії Великої Британії. Її смерть ознаменувала кінець цілої епохи, а престол перейшов до її старшого сина Чарльза III.

Останні новини