13.2 C
Kyiv

Європейський Союз готує нові санкції проти Росії

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Європейський Союз планує запровадити новий тематичний режим санкцій проти Росії, спрямований на боротьбу з гібридними загрозами, які виходять від країни-агресора. Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Згідно з інформацією, посли Євросоюзу 2 жовтня обговорять деталі нового санкційного пакета, який буде формалізований на наступному тижні. Як зазначив Йозвяк, «поки що немає імен, але вони будуть додані в майбутньому», що свідчить про серйозність намірів ЄС у відношенні до РФ.

Спочатку планувалося ввести загальний режим санкцій, однак у підсумку було вирішено зосередитися на специфічних російських загрозах. Це рішення підкреслює адаптивність та гнучкість європейської політики у відповідь на сучасні виклики безпеці.

На тлі цих подій Велика Британія також оголосила про нові санкції, які стосуються п’яти кораблів та двох судноплавних організацій у відповідь на дії РФ. Крім того, Управління зі здійснення фінансових санкцій Великої Британії наклало штраф у розмірі 15 тисяч фунтів стерлінгів (близько 826,3 тисячі гривень) на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій.

Останні новини