21.5 C
Kyiv

Національне військове меморіальне кладовище запускає інтерактивну мапу поховань військовослужбовців

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Державна установа “Національне військове меморіальне кладовище” почала розробку інтерактивної мапи місць поховань загиблих військовослужбовців. На оновленому сайті установи буде доступна детальна інформація про кожного героя, включаючи фотографії, відео та точні координати могили. Про це повідомив директор установи Ярослав Старущенко.

Планується, що інтерактивна мапа буде містити геолокацію кожної могили загиблого воїна. Наступним кроком у модернізації сайту буде створення аналогічної мапи, охоплюючої всю територію України, зокрема місця поховань на Волині та в Черкащині. Інформацію про героїв буде розміщено на сайті з урахуванням побажань їхніх родичів. Будь-який відвідувач зможе з легкістю знайти необхідну інформацію, яка його цікавить.

Ця ініціатива значно спростить пошук місця поховання загиблих для їхніх родичів і близьких, а також надасть можливість вшанувати пам’ять героїв онлайн. Крім того, мапа стане важливим історичним ресурсом для дослідження та збереження пам’яті про війну в Україні.

Останні новини