15.4 C
Kyiv

Польща і Україна готують підписання безпекової угоди

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про намір підписати двосторонню безпекову угоду з Україною найближчими днями, що відповідно до декларації G7. Заяву він зробив під час спільної пресконференції з новим міністром закордонних справ Британії.

Сікорський підкреслив, що угода буде аналогічна тим, що Україна вже має з багатьма іншими союзниками. Він також зазначив, що Велика Британія і Польща мають спільні очікування від майбутнього саміту Альянсу та висловив сподівання, що це стане важливим сигналом для Путіна.

“Ми підтвердимо, що ми є найпотужнішим альянсом в історії, що доля України – у наших життєвих інтересах, і що найкраще, що може зробити Путін – це усунутися з катастрофічної, кримінальної помилки, яку він зробив”, – підкреслив Сікорський.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що ймовірність підписання двосторонньої угоди між Україною та Польщею висока перед самітом НАТО у Вашингтоні, який відбудеться з 9 по 11 липня.

Згідно з останніми опитуваннями, 65% українців підтримують ідею безпекових угод з партнерами, але їхні сподівання щодо їхнього результату зберігають обережний оптимізм.

Останні новини