14.9 C
Kyiv

Африканські країни Нігер, Малі та Буркіна-Фасо створюють Конфедерацію “Альянс держав Сахеля”

У ЦЕНТРІ УВАГИ

Утриманість, яка характеризує Сахельський регіон, заснована на природному багатстві та культурному спадщині, виходить на новий рівень завдяки оголошенню про створення Конфедерації “Альянс держав Сахеля”. Нігер, Малі та Буркіна-Фасо, три країни з цієї землі, об’єднали свої зусилля, щоб покласти край ізоляції та зміцнити свою позицію в регіоні через нове стратегічне партнерство.

“Разом ми зміцнимо основи нашої справжньої незалежності, гарантії істинного миру і сталого розвитку за допомогою створення Конфедерації “Альянс держав Сахеля”. AES володіє величезним природним потенціалом, який, якщо його правильно використовувати, гарантуватиме краще майбутнє народам Нігеру, Малі та Буркіна-Фасо”, – ідеться в заяві трьох країн.

Угоду підписали військові керівники трьох держав.

Раніше вони підписали договір про безпеку, а також оголосили про свій вихід зі співдружності країн Західної Африки ECOWAS.

Нагадаємо, минулого літа в Нігері стався держпереворот, путчистів підтримали сусідні Буркіна-Фасо і Малі. Усі три країни оголосили про дружбу з РФ і нарвалися на критику Заходу, особливо Франції, яка стрімко втрачала вплив у колишніх колоніях.

Франція в жовтні почала виведення своїх військ із Нігеру.

Останні новини